Voordelen Caméleon

atouts cartables cameleon

Comfort en ergonomie

De nieuwe collectie boekentassen van Caméléon zijn aangepast om hun gewicht te verminderen, het comfort te verbeteren en hun stevigheid te behouden. De boekentassen en rugzakken van Caméléon zijn vervaardigd uit gerecycleerd polyester voor de Vintage Fantasy, Vintage Urban en Retro lijnen. Bij regen zullen de bezittingen van uw kind niet nat worden, dankzij de waterbestendige stof. Bij regen worden de spullen van uw kind dus niet nat.

cartable scolaire caméléon

De schooltassen van Camélon zijn ontworpen voor een optimaal draagcomfort. Ze zijn uitgerust met comfortabele, gewatteerde en verstelbare schouderbanden. De rugzijde van een Caméléon schooltas is ook gewatteerd, en heeft verstevigde delen voor extra stevigheid. De Actual collectie beschikt over een extra stevige en gewatteerde handgreep.

cartable scolaire caméléon

Alle Caméléon boekentassen en rugzakken hebben een verstevigde bodem, en ook de hoeken zijn extra verstevigd. Ze zijn dus schokbestendig, en kunnen wel tegen een stootje! De Vintage en Retro collectie zijn uitgerust met platte clipsluitingen, om te voorkomen dat ze uit zichzelf opengaan.

cartable scolaire caméléon

Ook de binnenkant van een Caméléon boekentas is goed doordacht: elk model bestaat uit twee compartimenten, gescheiden door een middenvak met ritssluiting. Het 41 cm formaat heeft zelfs drie vakken. Een leuke extra: alle boekentassen van 35, 38 of 41 cm worden geleverd met een leuke meetlat, die in de daarvoor bestemde ruimte wordt gestopt! Elke schooltas is ook voorzien van een naamlabel. Alle modellen beschikken over een naamplaatje en een elastiek voor een waterfles.

ECO-VERANTWOORD

Omdat wij bij Caméléon bezorgd zijn over het milieu en de toekomst van de planeet voor onze kinderen, hebben wij gekozen voor een meer eco-verantwoordelijke aanpak. Voor deze nieuwe collectie van 2021 heeft het merk besloten voornamelijk gerecycleerd polyester van plastic flessen te gebruiken en GLOBAL RECYCLING STANDARD (GRS) gecertificeerd.

cartable scolaire caméléon

De schooltassen en rugzakken van de Vintage Fantasy, Vintage Urban en Retro lijnen van Cameleon zijn gemaakt van gerecycleerd polyester, een materiaal dat de natuur respecteert en een tweede leven geeft aan ons afval. Het gerecycleerde materiaal bestaat uit meer dan 50% van het gewicht van het eindproduct uit.

cartable scolaire caméléon

Maar daar houdt onze inzet niet op. Inderdaad, zowel de riemen als de randen zijn nu van katoen. Wat de verpakking betreft, gebruiken wij een materiaal op basis van maïszetmeel dat 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar is.

Een schooltas met wieltjes

Een boekentas of rugzak met wieltjes is een goed alternatief voor kinderen die een grote afstand moeten overbruggen tussen school en thuis. De schooltassen op wieltjes van Caméléon zijn uitgerust met een metalen as: dit is veel schokbestendiger dan plastic assen.

cartable scolaire caméléon

Reflecterende strips

Voor extra veiligheid zijn de Caméléon boekentassen en rugzakken aan alle vier de kanten voorzien van reflecterende strips.

cartable scolaire caméléon